Meslek Rehberi: Temel Sağlık Hizmetleri

Gönderen Pelikan®




Bu alan; hasta, sağlıklı, genç, yaşlı, zengin, yoksul tüm insanlara bulundukları her ortamda ve şartta (okul, ev, iş yeri, hastane) kesintisiz olarak temel sağlık hizmetlerinin verildiği bir alandır.

Gelişen teknolojinin ve bilgi çağının getirdiği değişimler, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durum; kaliteli sağlık hizmetlerinin sunumunda ve sağlık alanında nitelikli elemanlara olan ihtiyacı arttırmaktadır. “Temel sağlık elemanlığı“ alanı ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacaktır. Sağlık hizmetlerinde nitelikli ara eleman, iş kalitesi ve güvenliği açısından önemlidir. Temel sağlık elemanlığı alanında temel sağlık bilgisi ve uygulama becerisine sahip olan öğrenci, hemşirelik yüksek okuluna gittiğinde hemşire olmak için gerekli yeterlilikleri kazanmada daha pratik, etkin ve verimli olacaktır.
Özenli bakım ve şevkate her zamankinden daha çok gereksinim duyulan yaşlılık ve hastalık dönemlerinde ilgi ve sevgiyi hizmetle bütünleştirerek sunmak şarttır. Bilinçli bakım ve ilgili ile psikolojik ve bedensel iyileşme hızlanacak hastanız kontrol altında sağlığına kavuşacaktır. Genellikle klinik durumu bozuk uzun süreli bakım gerektiren hastalara hasta bakıcı hizmeti desteği sağlanmalıdır. Bu hizmetler talebe göre yatılı, gündüzlü veya yarı zamanlı olarak karşılanmaktadır. Ülkemizde özellikle hasta, yaşlı ve engellilere yönelik bakım hizmeti verilmesi ile ilgili olarak sağlık merkezlerinde ve evde hasta bakımı hizmeti konusunuda deneyimli eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Ancak gelecekte eğitimli elemanların artması ile bu talebin karşılanacağı düşünülmektedir.


Bu yazı Çarşamba, Temmuz 29, 2009 tarihinde eklendi ve kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.