Hizmet sektörünün altın çağını yaşadığı 21. yüzyılda çok farklı hizmet türleri tanımlanmaya başlanmış ve bunlar profesyonel iş yaşamının vazgeçilmez unsurları haline gelmiştir. Bu hızlı değişim sonucu Türkiye’de de önemli istihdam alanları oluşmuş, yeni meslekler ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri de eğlence hizmetleri alanıdır. Bu alan animatörlük ve çocuk animatörlüğü mesleklerini kapsamaktadır.
Eğlence hizmetleri dünya çapında hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle dinamik bir gelişim içindedir. Ülkemizde de bu alanda faaliyet gösteren firmalar, ağırlaşan rekabet koşullarında ayakta kalabilmek için özel uygulamalar geliştirmeye yönelmiştir. Bu sayede ülkemizde kaliteli ve uluslararası standartlarda eğlence hizmetleri verilmeye başlanmıştır.
Günümüzde, hemen her yerde bir eğlence, animasyon etkinliğiyle karşılaşmak mümkündür. Çocuk kulüplerinin etkinlikleri, özel kutlamalar, ürün tanıtımları, tatil yerlerindeki eğlenceler, mağaza açılışları gibi çeşitli faaliyetlerde eğlence hizmetleri verilmektedir.
Eğlence hizmetleri alanı havaî fişek organizasyonları, müzik ve sanat etkinlikleri, festival ve benzeri özel organizasyonlar, çeşitli gösteriler, tema organizasyonları gibi faaliyetler ile yakından ilişkilidir. Animasyon malzemeleri satan firmalar, dekor ve kostüm atölyeleri, ses-ışık ekipleri, animasyon organizasyon şirketleri, insan kaynakları şirketleri, seyahat acenteleri, yiyecek içecek sektöründeki kuruluşların da eğlence hizmetleri ile ilgili olduğu düşünüldüğünde bu alanda ne kadar geniş bir istihdam yaratıldığı ortaya çıkmaktadır.
Eğlence hizmetleri alanında faaliyet gösteren işletmeler meslekî eğitim almış, iş disiplinine sahip, kendini geliştirmiş, kişisel özellikleri bu mesleği yapmaya uygun ve en önemlisi animatörlüğü geçici bir heves ya da vakit geçirme yöntemi olarak değil ‘meslek' olarak gören kişileri tercih etmektedir.
Sektörde işletmelerle yapılan görüşmeler ve anket çalışmaları sonucunda eğlence hizmetleri alanında büyük bir istihdam olanağı bulunduğu; ancak, işletmelerin yeterli sayıda, nitelikli eleman bulmakta güçlük çektiği görülmüştür. Dolayısıyla bu alanda eğitim alacak kişiler iş bulmakta zorlanmayacaktır. Sadece ülkemizde değil Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer yabancı ülkelerde de eğlence hizmetleri alanında görev yapmak mümkündür.
Bu yazı Çarşamba, Temmuz 22, 2009
tarihinde eklendi ve
Meslek Rehberi
kategorisinde arşivlendi.
Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz
ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
.
0 yorum yapıldı