Meslek Rehberi: Döküm Teknolojisi

Gönderen Pelikan®



Döküm teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temel unsurlarındandır. Bunun nedeni makine parçalarının dökülerek biçimlendirilmesinin diğer yöntemlere göre daha kolay ve daha ekonomik olmasının yanı sıra daha kısa zamanda yapılmasıdır.

Dökümcülük alanında el aletleri, tıbbî malzemeler, optik ürünleri, ateşli silahlar, elektronik ve otomotiv endüstrilerinde kullanılan makinelerin parçalarıdır. Döküm teknolojisi geçmişten bugüne önemli gelişmeler kaydetmiştir. Dökümcülük alanında, en hassas ve karmaşık şekilli parçalar bile seri biçimde üretilebilir. Bu alanda dökme demir, çinko-magnezyum alaşımları ve daha birçok malzeme kullanılmaktadır. Son zamanlarda Avrupa ülkelerinden ülkemize döküm teknolojisi alanıyla ilgili yoğun bir talep geldiği gözlenmek-tedir. Ülkemiz döküm endüstri bakımından Avrupa Birliği ülkelerinden dahi iyi durumdadır. Dolayısıyla mesleğinde iyi olan dökümcülerin, hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde iş bulma imkânları mevcuttur. Bugün Türkiye’de birçok döküm kuruluşu özellikle Avrupa Birliği ülkelerine, Amerika’ya, Rusya’ya ihracat yapmaktadır. İhracat oranlarını yüksetmek isteyen işletmeler teknoloji ve kalite anlamında hızlı bir değişime ve gelişmeye yönelmiştir. Bu alanda faaliyet gösteren işletmeler hızla değişen ve gelişen bu teknolojiyi kullanabilecek eğitimli iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.


Bu yazı Çarşamba, Temmuz 22, 2009 tarihinde eklendi ve kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.