Trendy misin Marginal mi? trendocean.com

Gönderen Pelikan®

Anket işlerini hemen hemen hepimiz severiz ve ilgileniriz. Benzeri sitelerde anketlere katılıp oy kullanıp sonuçlara bakıp yorum yapmışızdır. Bahsedeceğim site ise Ankara'lı dört genç girişimcinin kurduğu söylenen, çok eski olmayıp yakın zamanda hayata geçirilen bir proje. 

Pek çok benzeri sitede görebileceğinizden farklı olarak kendiniz de anket oluşturup internet kullanıcılarının görüşlerini alabiliyorsunuz ve insanların eğilimlerini öğrenebiliyorsunuz. İstediğiniz kadar seçenek ekleyip (elbet bi limiti vardır) anketinizi oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca kendiniz veya ankete katılanlar ya da sadece yorum yazmak isteyenler için yorum seçeneği de mevcut. 

Verilen oylar sonucunda site size modayı izleyen(trendy) mi yoksa sıradışı veya farklı (marginal) mı olduğunuzu belirleyen yüzdelik değerlendirme vermekte. Mesela verdiğiniz cevaplar genel trend yönünde ise trendy yüzde(%) değeriniz artmakta, farklı düşünüyor ve bu şekilde cevaplarınız var ise Marginal yüzde (%) değeriniz artmakta. Kabaca örnek verirsek, %60 trendy iseniz %40 marginalsiniz demektir.


Bir diğer önemli noktada ise, bazı haber sitelerinin birbirinden kopyala yapıştır yaparak sitelerinde yayınladığı eksik bilgiden bahsetmektir ki, bu sitenin Türk Girişimciler tarafından yapıldığı ve hem İngilizce hem de Türkçe olarak yayın yaptığı yönündeki yanlış bilgidir. Öyle zannediyorum ki kurucuları da bu yanlış anlaşılmadan ve haberlerdeki bu eksik bilgiden dolayı sorulan sorulardan rahatsız olmuşlardır. Site sadece İngilizce'dir ama Türk kullanıcılar tabii ki çoğunluktadır ve Türkçe karakterler desteklenmektedir. Yani Türkçe konuşabiliyorsunuz, yazabiliyorsunuz.. :) 


Site henüz beta aşamasında ama kısa zamanda gelişip daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz...

Evet.. Yelkenler hazırsa okyanus bu tarafta; http://trendocean.com/
  


Bu yazı Pazar, Mart 20, 2011 tarihinde eklendi ve kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.