sites.google.com adresine erişim yasağı

Gönderen Pelikan®


Vakti zamanında yayınlanmıştı Atatürkçü Düşünce Derneği'nin basın açıklaması ile.. Ve sonunda erişim engellendi sites.google.com subdomain'ine...

YouTube, Google Groups derken erişim engellemesinin son kurbanı Google Sites oldu.

Sadece Türkiye'den engellenen sites.google.com sitesi de sansürden nasibini aldı. Siteye girmeye çalışanlar şu ibareyle karşılaşıyorlar:

Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 24/06/2009 tarih ve 2009/392 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (sites.google.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.

Erişim engellemesinin sebebi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken bu engellemenin ne kadar süreceği de belirsizliğini koruyor. Ülkemized halen birçok siteye erişim yapılamıyor. Bunlar arasında en ünlüsü ise sahibi Google olan YouTube.



"Google arama motorunda “Kemalizm karın ağrısı” diye arama yapıldığında ortaya çıkan ve http://sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi/Home adresli sitede Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e ağza alınmayacak ve yazıya dökülemeyecek nitelikte, son derece terbiyesizce ve bir insanın kişilik haklarına zarar verici nitelikteki yazılar, derneğimizce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayet edilmiştir.

Söz konusu şikayette bu sitenin yetkilileri ve sorumluları tespit edilemediğinde bu tespitin savcılıkça yapılarak ilgililer hakkında gerekli cezai kovuşturmanın yapılmasını ve bu sitenin kapatılması talep edilmiştir.

Basında yer aldığı gibi GOOGLE’un kapatılması gibi bir talep söz konusu değildir. Kamuoyunun GOOGLE’e bu kadar sahip çıkmasının yanında Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e yapılan hayasızca ve saygısızca hakaretlere aynı duyarlılığı göstermemesini de anlayamamaktayız. Şunu unutmayalım ki halen yürürlükte olan Atatürk’ü Koruma Kanunu gereği Cumhuriyet Savcılığı bu gibi durumlarda resen harekete geçme yetkisine sahiptir. Zira yürürlükte bulunan bir yasanın ihlali söz konusudur.

Şüphesiz ki ulu önderimiz Atatürk, ona karşı yapılan bu gibi hayasız saldırılar ile yara alamaz ve zarar göremez. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önder bir kişiliğe, saldırılmasını önlemek de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevi olması gerektiği inancı ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.
ADD Genel Merkezi" 13.04.2009

http://yahoyt.com/h/4004/ataturkcu-d...i-kapattiriyor
http://www.add.org.tr/index.php?opti...850&Itemid=101
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...patma%20talebi






Bu yazı Salı, Haziran 30, 2009 tarihinde eklendi ve , kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.