iPhone ve iPod touch ikiye katlandı

Gönderen Pelikan®




 
 Apple, saklama kapasitesi iki katına çıkarılmış yeni iPod touch ve iPhone modellerini duyurdu. Yeni modellerin fiyatı 100 dolar daha fazla.
Apple, saklama kapasitesi iki katına çıkarılmış yeni iPod touch ve iPhone modelleri sundu. Şirket, daha önce sadece 8GB saklama kapasitesine sahip iPhone'a 16GB'lık yeni model ekleyerek, ürünün 399 Dolar olan fiyatını, yeni model için 499 dolara yükseltti.

Apple aynı saklama kapasitesi artırımını iPod touch'ta da gerçekleştirdi. Daha önce 8GB ve 16GB olmak üzere iki tipi bulunan ürüne, 32GB saklama kapasiteli yeni model eklendi. Yeni iPod Touch'un satış fiyatı da 499 Dolar olarak belirlendi.

Hatırlanacağı gibi, iPhone ilk çıktığında 4GB ve 8GB kapasiteli iki model olarak sunulmuştu. Apple, o dönemde 8GB'lık modelde yaptığı fiyat indirimi sonrası 4GB'ın üretimi durdurmuştu. Şirket, şimdi ise 16GB kapasiteli iPhone'u duyurmasına rağmen, önceki dönemde olduğu gibi daha az kapasiteye sahip iPhone modelini üretimini durdurmayıp, 8GB'lık modelini üretimine devam edecek.

HARİTA UYGULAMASI EKLENDİ
Her iki ürünün de yeni sürümlerinde tasarım yenilemesine gidilmezken, değişiklik yazılım tarafında geldi. Apple'ın açıklamasına göre; hemen pazara sunulacak olan yeni ürünlerde, MacWorld'de tanıtımı yapılan harita üzerinde konumlandırma uygulaması yer alacak. Uygulama, bulunduğunuz yeri harita üzerinde konumlandırma ve anasayfayı düzenleme işlevlerini yerine getirebiliyor.

iPOD TOUCH YÜKSELİYOR
iPod tarafında yaşanan diğer bir değişim de iPod touch'un, nano ve shuffle arasında sıyrılması ile yaşanıyor. iPod Touch'un daha çok kabul edilen ürün olma yolundaki ilerleyişi, şirketin iPod sepetindeki yüzdesel oranını da günden güne touch lehine artırıyor. Apple, iPod satışlarında her ne kadar dördüncü çeyrekte düşüş yaşasa da; bu ürün gamında karını artırmaya devam ediyor.

http://cnetturkiye.com/haberler/117-fotograf-makineleri/2304-iphone-ve-ipod-touch-ikiye-katland


Bu yazı Salı, Haziran 30, 2009 tarihinde eklendi ve kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.