Need for Speed Shift, Nitro ve World Online

Gönderen Pelikan®



EA, popüler oyunu Need for Speed’den umudunu kesmedi: İşte bu yıl gelecek 3 yeni NFS’nin detayları.

2009′da 3 yeni Need For Speed geliyor!
EA 2009′un Need For Speed yılı olmasını hedefliyor.
Geçtiğimiz yıl içerisinde Need For Speed: Underground’un hedeflenen gelir rakamlarına ulaşmayı başaramaması ile ilgili pek çok spekülasyon olmuştu. Tahminler bu başarısızlık nedeniyle EA’nin sevilen yarış oyunu Need For Speed’i bir süre “dinlendireceği” yönündeydi. Fakat beklenen olmadı ve EA sorunun üzerine gitmeye karar verdi. Hem de daha ısrarcı bir şekilde.

Firma resmi olarak 2009 yılında üç yeni NFS’yi piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Bunlardan ilki NFS: Shift adıyla çıkartılacak ve daha ciddi yarışçıları hedefleyecek. PSP, PC, Xbox 360 ve PS3 için hazırlanacak olan Shift’in dışında NFS: Nitro, EA’in Montreal stüdyolarında hazırlanacak ve sadece Wii ve DS için piyasaya sürülecek.

EA, Nitro’nun benzersiz bir görselliğe sahip olacağını iddia ediyor. 2009′un sonuncu oyunu ise Need For Speed: World Online adını taşıyacak ve sadece PC için geliştirilecek. Oyun adından da anlaşılabileceği gibi online yarış imkanı sunacak ve özellikle Asya pazarını hedefleyecek.

EA yetkilisi Keith Munro bir yıl içerisinde 3 farklı NFS oyunu çıkartacak olmalarıyla ilgili olarak; “Bu çok oyun satma çabasıyla ilgili değil, amaç farklı oyun zevklerine sahip farklı oyuncu kitlelerinin ilgisini çekecek değişik oyunlar yaratmakla ilgili” şeklinde konuştu.

Amerika kökenli Electronic Arts’ın bir kült hâline gelen Need For Speed serisinin sonuncusu olan ve 17 Eylül 2009′dan itibaren raflardaki yerini alacak olan Need For Speed: Shift için bir tanıtım videosu yayımlandı. PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360 ile PC platformları için geliştirilen ve gerçeğe oldukça yakın grafik animasyonlara sahip olan NFS: Shift’in bu tanıtım videosunu yazının devamından izleyebilirsiniz.

Need For Speed: Shift’in geliştiricilerinden Jesse Abney, oyunun, yeni bir sürücü tecrübesi sunacağını ve gerçeğe son derece uygun bir yapay zeka algoritması ile tasarlanacağını belirti. Araç içi kamera açısının tüm detaylara sahip olacağını da belirten Abney, vites değişimi ya da direksiyon kontrolü gibi unsurların bu açıdan rahatlıkla izlenebileceğini vurguladı.



Bu yazı Salı, Haziran 30, 2009 tarihinde eklendi ve , kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.