Blogspot erişim engeli kalktı, ama...

Gönderen Pelikan®

Blogger; tüm dünyada yüz milyonlarca okuyucusu olan, milyarlarca blog yazısını barındıran, dünyaca ünlü bir blog hizmeti. Google altyapısını kullanmakta ve ücretsiz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'den de binlerce blogcu ve milyonlarca blog okuyucusu bu servisi kullanmakta. Kimileri fikirlerini, kimileri hikayelerini, kimileri de bilgi ve tecrübelerini paylaşmakta ve paylaşılan bilgilere özgürce ulaşabilmekte.

Kimileri de bu hizmeti farklı amaçlar için kullanmakta ve gerek yasalar gerekse uygulamalardaki bazı eksiklikler nedeniyle bu kişiler yüzünden tüm internet kullanıcılarını etkileyen, parçayı değil de bütünü engelleyen uygulamalar tercih edilmekte. Birkaç ay önce olduğu gibi 1 Mart 2011 tarihinde Blogspot alt alan adına Türkiye'den erişim yine engellenmişti. Sebepleri sonuçları birçok yerde yazıldı çizildi, tüm internet kullanıcıları tepki gösterdi ve geldik bugüne.



Bugün (14.Mart.2011), Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Yaman Akdeniz'in kurucusu olduğu sivil toplum örgütü Cyber-Rights.org.tr'den öğrendiğimize göre bugün itibariyle Blogspot alan adına ait IP adreslerine erişimin engelinin kaldırılmasına karar verildi.  Daha önce de Youtube, Fizy, Google Sites gibi siteler için  de benzer erişim engellerini yaşamıştık. Hatta Youtube aç-kapa aç-kapa kelimenin tam anlamıyla yalama olmuştu.

Umarım diye başlayan cümleler kurmak içime sinmese de tüm internet kullanıcıları ve Blogger'lar için geçmiş olsun, ne diyelim. Bundan sonra benzer durumlarda tercih edilecek uygulamaları da zaman içerisinde hep birlikte görmeye devam edeceğiz. Bakalım bir şeyler değişecek mi...


Bu yazı Salı, Mart 15, 2011 tarihinde eklendi ve , , kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.