En İyi Ücretsiz Yazılımlar

Gönderen Pelikan®

Hiçbirşey ödemeden sahip olacağınız bir yazılıma ne diye para vereceksiniz.Piyasadaki ücretli yazılımların en iyi alternatifleri burada.Hiçbir ödeme, süre kısıtlaması yok.

Anti-Virüs & Zararlı Yazılamları

Avira Antivir Classic


- virüsleri tanır, bulur ve yokeder
- Virus Guard özelliği ile internetten indirdiğiniz dosyaların tehlike oluşturmasını önler
- makro virüslerini tanır ve onarır.
- dialer programlarını önler
- trojan, worm, backdoors vb. zararlı yazılımlara izin vermez
- kolay yönetilir ve güncellenir
- boot virüslerini engeller
- Windows Vista ile uyumludur

AVG Anti-Virus Free Edition

- Güvenilir antivirüs tarama makinesi
- İnternet vasıtasıyla virüs güncellemeleri
- Otomatik internet algılaması

Avast! 4 Home Edition

Ev kullanıcıları için ücretsiz bir antivirüs yazılımı olan Avast! Home Edition ile sisteminizi virüs saldırılarından, solucan ve truva atlarından koruyabilirsiniz. Program kolay kullanılabilir bir arayüz, gerçek zamanlı koruma, e-posta koruması, otomatik güncelleme gibi özelliklere sahip.

Trend Micro HouseCall

Bilgisarınızdaki zararlıları online bulup temizleyebileceğiniz bir servistir.Haftada bir yapmanız tavsiye edilir.

Spybot - Search & Destroy

Bilgisayarınızdaki casus yazılımları ve kayıt defterinde bulunan casus bilgileri bularak onları temizleyen etkili ve ücretsiz bir program. Sisteminizde bulunması olası casus yazılımları (spyware), dialer'ları, reklam içerikli uygulamaları (adware) ve hatta sörf izlerinizi bile sisteminizden tamamen kaldırır.

Trend Micro HijackThis

HijackThis, temel işlevi ana sayfanızı ele geçiren zararlı araçları sistemden temizlemek olan bir güvenlik yazılımıdır. Kısa adı BHO olan (Browser Helper Objects) ve kullanmakta olduğunuz internet tarayıcınızı istenmeyen sayfalara yönlendiren, girmiş olduğunuz sayfaların kaydını tutan, başlangıç sayfanızı değiştiren, tarayıcınızı kullandığınız sırada kendiliğinden çalışan zararlı araçlar sisteminize büyük zararlar verebilir.

a-squared Free

Bilgisayarınıza bulaşan truva atlarını, casus yazılımları, reklam araçlarını, internet solucanlarını, klavye kayıt tutucularını(keylogger), "rootkit"leri, numara çeviricileri(dialer) ve diğer kötü niyetli zararlıları tespit edip silebilmektedir. Virüsler dışında algılayıp temizleyemediği zararlı türü bulunmamaktadır. Dünya çapında 4 milyon kullanıcı bilgisayarını kötü niyetli yazılımlardan temizleyebilmek için a-squared Free yazılımına güvenmektedir. Yazılımın kullanımı olağanüstü kolaydır ve tamamen ücretsiz güncellenmektedir.

Güvenlik Duvarları

Comodo Firewall Pro

Sağladığı güvenlik sertifikaları ile tanınan Comodo'nun ürettiği, bir çok incelemede iyi sonuçlar ve ödüller almış, ücretsiz bir güvenlik duvarı (firewall)yazılımıdır.

ZoneAlarm Free

ZoneAlarm, dünyanın en popüler güvenlik duvarı (firewall) yazılımıdır. ZoneAlarm, internette güvenliğinizden sorumludur. Ziyaret ettiğiniz web sitelerini, kullandığınız programları ve internet trafiğini her zaman denetler.

Grafik

IrfanView

Irfanview, resim görüntülemek için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz program. 100'e yakın resim formatı desteği, küçük resim&önizleme görüntüleme, slideshow, resim düzenleme destekleri ile başka bir resim programına ihtiyaç bırakmayacak kadar başarılı bir program. Sürükle&bırak, resim kesme, boyutlandırma ve düzenleme seçenekleri en basit kullanıcının dahi resimler üzerinde işlem yapmasına olanak veriyor.

GIMP

# Açık kaynaklı, özgür bir yazılım.
# Fırçayla, kalemle, mürekkeple boyama gibi basit çizim metodları.
# Kanal ve katman özelliği.
# Gelişmiş el yazısı desteği.
# Limitsiz geri-ileri alma.
# Dönüştürme araçlarıyla istenilen değişimin yapılması.
# Gif, Jpeg, Png, Xpm, Tiff, Bmp, Ps gibi birçok dosya formatını destekliyor.
# Birçok farklı formatlı dosyaları birbiri arasında dönüştürme.
# Seçim araçları.
# Eklenti desteği.

Paint.NET

Ücretli programlara ciddi bir rakip olan yazılım bedava oluşuyla da bir çok kullanıcının ilgisini çekmekte. Üstelik bedava olmasına rağmen gerçekten profesyonelce tasarlanmış ve diğer bedava programlara fark atmış durumda. Program içerisinde resim iyileştirme için hazırlanmış çeşitli filtreleri ve bir çok düzenleme işlemini barındırıyor.

Tarayıcılar

Opera

Opera ile daha güvenli, daha hızlı bir internet deneyimi yaşayın. İnternette gezinin, sohbet edin, e-postalarınızı denetleyin, RSS ile güncel haberleri ve bildirimleri alın.

Firefox

Daha İyi Bir Web Deneyiminin Tadını Çıkarın
Firefox 2 çevrim içi deneyiminizi daha etkin kılmaya yardımcı olacak yeni özelliklerle birlikte geliyor.
Web'de Güvenle Yaşayın
Firefox'un casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına yemleme (ing. phishing) koruması da eklendi.
Tarayıcınızı Kendinize Uydurun
Firefox'u zenginleştirmek için binlerce yararlı eklentiden istediklerinizi seçin. Bu, Firefox'u kendi tarayıcınız hâline getirmenin en kolay yolu.


Ses-Video

Winamp Surround Edition

Uygulama, bilgisayarınızdaki tüm medyayı organize etmenin ve oynatmanın ve çevrimiçi müzik mağazasından alışveriş yapmanın keyfini çıkarmanıza imkan sunuyor.

K-Lite Codec Pack

DivX ve bazı video dosyalarını oynatmakta zorlanıyor, problem yaşıyorsanız, bu çözücü paketi ile kesin bir çözüm sağlayabiliyorsunuz.

GOM Player

GOM Player, popüler ses ve video çözücülerinin gömülü olduğu bir medya oynatıcısıdır. Tümüyle ücretsiz sunulmakta olan yazılımla çözücüleri ayrı ayrı yüklemeye gereksinim duymazsınız.

VLC Media Player

Sahip olduğu dahili ses ve video çözücüleriyle herhangi bir ek çözücüye gereksinim duymadan tüm dosyalarımızı oynatabilen yazılım bedava.

AIMP

Winamp'ın yerini doldurabilecek sağlam bir müzik oynatıcı olan AIMP, ufak boyutuyla hem sistemi yormuyor, hem de bilgisayar başında size sorunsuz, rahat bir ortam vaad ediyor. Winamp'ın neredeyse bütün özelliklerini içeren programda, birden çok çalma listesi de etiket şeklinde düzenlenebiliyor.

SUPER ©

İsmi gibi süper bir dönüştürücü olan SUPER, video ve ses dönüştürmede sizlere üstün özellikler sunan ve işlerinizi profesyonelce yönetmenizi sağlayan harika bir program. Ücretsiz medya dönüştürücüler birkaç biçim desteğinin ötesine geçemezler. Ancak ses ve video desteğini bir arada veren, neredeyse bütün biçimleri destekleyen, hem de ücretsiz bir çözüm arıyorsanız buyrun.

İletişim

Windows Live Messenger

Dünyanın en çok kullanılan ve artık bilgisayarların olmazsa olmaz programlarından biri olan anında mesajlaşma yazılımı Windows Live Messenger

Skype

Skype, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyi Skype üzerinden ücretsiz aramanıza imkan tanıyan küçük bir yazılımdır. Ve görüşmeler ücretsiz olmasına rağmen, gerçekten mükmmel kalitede. Eğer siz ve arkadaşlarınız, aileniz ya da iş bağlantılarınız web kamerası kullanıyorsa, ücretsiz görüntülü görüşme de yapabilirsiniz.

Gizmo Project

Gizmo Project, Skype tarzı bir anında iletişim yazılımıdır. Skype ile aynı protokolü kullanmaktadır.

Gmail

5.5 gb e-posta ve sohbet kayıtlarıyla doldurulamayacak kadar büyük depolama alanı veren servis kesinlikle kullanılmalı.

Trillian

MSN, ICQ, Yahoo, AIM-AOL ve IRC hesaplarına bağlanabileceğiniz en kaliteli ve en kapsamlı program. Bu program ile bu dört programın sunucularına ve IRC'ye bağlanabilirsiniz. Trillian ile bu 4 büyük mesajlaşma servisinin tüm özelliklerini kullanabilirsiniz.

Blog

Blogger

3 kolay adımda bir blog yaratın

WordPress

WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.

Dosya Görüntüleme-Dönüştürme

Foxit Reader

Foxit Reader, ücretsiz bir PDF (e-kitap) okuma, yazdırma programıdır.

Youconvertit

Neredeyse aklınıza gelen her tür dosyayı dönüştürebilirsiniz.Youtube daki online videolarda dahil.

zamzar

Dosya dönüşümünü online yapabileceğiniz başka bir site.

Download

FlashGet

# Tek tıklamayla indirme kolaylığı
# Yarım kalan indirmeleri kaldığı yerden devam ettirebilme (resume)
# 30'un üzerinde dil desteği (Türkçe de dahil)
# BitTorrent (BT) desteği
# Opera eklentisi ile Opera ve Netscape desteği
# Tema (skin) değiştirebilme özelliği
# Çok parçalı (maksimum 10) indirme özelliği
# %100'den %500'e varan hız artışı
# Aynı anda 8 farklı dosyayı indirebilme
# Dosyaları otomatik olarak kategorize edebilme
# Otomatik en hızlı alternatif sunucu (mirror) araması
# Otomatik çevirmeli bağlantı sağlam
# indirme bitince otomatik bağlantı kesebilme
# Otomatik olarak bilgisayarı kapatabilme
# Zamanlayıcı desteği ile işlem yapabilme
# indirme hız sınırının ayarlanabilmesi
# Kendi kendini internetten güncelleyebilme
# Çok fonksiyonlu kullanıcı arabirimi
# innDirme durumunu detaylı ve sürekli görebilme
# 4GB'tan büyük dosyaları destekleyebilme
# SWF flash dosyalarını indirebilme desteği
# Arama araç çubuğu

Orbit Downloader

Orbit kolay kullanımlı ve üstün özelliklere sahip bir dosya indirme yöneticisidir. Yazılım kendi kategorisindeki tüm diğer yazılımların sahip olduğu standart özellliklerden çok daha fazlasına sahiptir. Bunlardan bazıları; youtube videolarını ve rapidshare dosyalarını indirebilme, siteler üzerindeki flashları yakalayabilme, metalink desteği olarak sıralanabilir. Yazılım Türkçe dil desteğine sahiptir ve tamamen de ücretsizdir.

Download Accelerator Plus

Download Accelerator Plus (DAP), internetten dosya indirme hızınızı yaklaşık 400% oranında artıran ve bağlantı kopması durumunda indirme işlemini kaldığı yerden devam ettirebilen bir indirme yöneticisidir. Kategorisinin en iyilerinden olan Download Accelerator Plus (DAP); 10 adet dil desteğine sahiptir.

LimeWire Basic

LimeWire Basic, Gnutella ağı üzerinden kullanıcılarına hizmet veren bir dosya paylaşım yazılımıdır. Açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan tümüyle ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Araçlar

Glary Utilities

Glary Utilities, bilgisayarınızın performansını arttırmak ve devamını sağlamak için 10'dan fazla güçlü araç içerir. Bilgisayarınızı korumak ve devamını sağlamak, hızlandırmak ve onarmak üzere çeşitli sistem araçları içeren Glary Utilities, sisteminizdeki gereksiz dosyaları, geçersiz kayıt defteri girişlerini, internet izlerini temizler. Tarayıcı eklentilerini yönetmenizi ve silmenizi, disk alanı kullanımını analiz etmenizi ve çift dosyaları bulmanızı sağlar. Aynı zamanda hafızayı optimize eder ve bozuk Windows kısayollarını bulur, onarır veya kaldırır. Ayrıca güvenli dosya silme ve boş klasörleri bulma gibi özelliklere de sahiptir. Programın Türkçe dil desteğine sahip olması da hiç kuşkusuz kullanım kolaylığını bir hayli arttırıyor.

CCleaner

sisteminizdeki gereksiz dosyaları silerek daha kararlı ve dolayısıyla hızlı bir bilgisayara kavuşmanızı sağlıyor.

7-Zip

7-Zip kullanıcıya yüksek oranda sıkıştırma desteği sunan gelişmiş bir dosya sıkıştırıcısı ve açıcısıdır. Yenilenmiş 7z biçimi ZIP arşivlerine göre %30-50 daha fazla sıkıştırma yapabilmektedir. 7-Zip diğer programlara rakip olabilecek ölçüde iyi çalışmaktadır. Programı yüklediğinizde otomatik olarak Türkçe oluyor.

Advanced WindowsCare

Advanced WindowsCare, diğer araçlar gibi sadece kayıt defteri temizliği yapmaz. Sisteminizi doğrudan inceler ve sorun çıkaran engellerin tamamını düzeltir. Novel sistem teknolojisi sayesinde Advanced WindowsCare, bilgisayarınızın daha hızlı, daha istikrarlı olmasını sağlar.

Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag, ücretsiz bir disk birleştirme yazılımıdır.sisteminizdeki parçalanmış dosyaları birleştirme işlemi yapmaktadır.

Absolute Uninstaller

Absolute Uninstaller; Windows'un klasik "Program Ekle/Kaldır" bölümünden daha güçlü ve gelişmiş bir kurulum-kaldırım yazılımıdır. Windows'un "Program Ekle/Kaldır" bölümünde olan ya da olmayan tüm dosyaları ayrıntılı bir şekilde size gösterir. Silinmesi zor olan dosyaları bile kaldırabilecek kadar kaliteli bir programdır. Kayıt defterine işlenmiş ve Windows'un silinmesine izin vermediği bileşenleri bile rahatlıkla silebilir.

Turing Translation

Turing Translation, İngilizce'den Türkçe'ye ve Türkçe'den İngilizce'ye sözcük ve tümce çevirisi yapabilen bir yazılımdır. Kullanıcılara tümüyle ücretsiz sunulmakta ve günden güne geliştirilmektedir.


Ofis

OpenOffice.org

herkes için ücretsiz olan bir ofis paketidir.

Notepad++

Windows'un notepad programından daha gelişmiş özelliklere sahip taşınabilir metin düzenleyici
Notepad++, Windows Notepad programınının yaptığı herşeyi ve daha fazlasını yapmaktadır. Çoklu dil desteğinin yanısıra pekçok dilin kodunu tanıyarak kod renklendirme yapabilmektedir.

google docs

Hızlı bir şekilde oluşturun, düzenleyin ve yükleyin.Mevcut dokümanlarınızı, e-tablolarınızı ve sunumlarınızı içeri aktarın veya sıfırdan yenilerini oluşturun.Herhangi bir yerden erişin ve düzenleyin.Sadece bir Web tarayıcısına ihtiyacınız var. Dokümanlarınız online olarak güvenli bir şekilde saklayın.Değişiklikleri anında paylaşın.Kullanıcıları dokümanlarınıza davet edin, aynı anda ve birlikte değişiklikler yapın.

Turquaz Muhasebe

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır.

Hepsi Ücretsiz - tek kuruş ödemeyeceksiniz


Bu yazı Salı, Ekim 07, 2008 tarihinde eklendi ve kategorisinde arşivlendi. Siz de yorumunuzu ekleyebilirsiniz ve isterseniz sonraki yanıtlara abone olabilirsiniz; Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum yapıldı

..

takipteyim...

My BlogCatalog BlogRank View blog authority Add to Technorati Favorites Bu blog BloggerV.com üyesidir.